Lite om Oss !                                  

Jag heter Åsa Kemppi och bor tillsammans med min man Mathias i ett radhus i Strängnäs, Södermanland. Sönerna,Rasmus som är född 1995 och Emil som är född 1996, har flyttat hemifrån.

Jag (Åsa) är uppvuxen med korthårig vorsteh, dobermann och griffon bruxellois och är den drivande länken inom hunderiet.

Jag vill rikta ett stort varmt TACK till min mentor, vän och samarbetspartner  Madeleine Bergendahl som har

kennel Pop-Up´s. Utan henne skulle jag inte vara där jag är idag! 

Jag arbetar numera som lärarassistent på en högstadieskola, har även arbetat som elevassistent och social mentor till ”ungar med myror i brallan”sedan 1997. Ett jobb jag älskar och stormtrivs med!!

 Jag & Asta mars 2012


I början av 2001 kände vi att det var dags att utöka familjen med en fyrbening. I juni 2001 kom den första pudeln in i vårat liv, en brun mellanhane som barnen döpte till Zabor. Han skulle ”bara” vara en sällskapshund men så småningom väcktes mitt intresse för utställning och sedan dess har det rullat på.
Zabor fick tyvärr lämna detta jordelivet alldeles för tidigt p g a sjukdom. Sommaren 2003 kom Siri hem till oss och strax innan påsk 2006 stormade Ella in i vårat liv med stormsteg. Sedan dess har det
fortsatt komma nya flockmedlemmar ibland.Alla våra hundar lever med oss i vardagen och hänger med på det mesta.

                              Vi innehar kennelnamnet Kemppi´s sedan 2007

För oss är det viktigt att använda friska och sunda hundar, både fysikt och psykiskt i vår avel. Målet är att föda upp pigga och trevliga hundar med bra temperament som passar till b l a sällskap, agility, utställning etc. Våra avelshundar är PRCD testade, patellaundersökta, ögonlysta och utställningsmeriterade före parning. Mellanpudlarna är även höftledsröntgade.  

Vi följer givetvis både SPK och SKK `s riktlinjer. Jag har även gått SKK´s Uppfödarutbildning. I dagsläget finns det enbart svarta och bruna mellanpudlar i avel hos oss.

Valparna börjar sina första levnadsveckor uppe i vårat sovrum för att vid ca 4 veckors ålder flytta ner i vardagsrummet /köket. Där får de uppleva alla vardagliga ljud samt successivt lära sig umgås med vår övriga flock och den övriga familjens  hundar. Innan de flyttar har de provat på b l a  bilåkning, blivit badade och klippta och umgåtts med barn.

Valparna levereras avmaskade, veterinärbesiktade, vaccinerade, id-märkta, dolda fel försäkrade i tre år och registrerade i Svenska Kennelklubben. Matlista med även tips och råd för en pudelvalp, valpfoder, leksak, information från SKK samt en filt som luktar syskon och mamma följer också med.

Givetvis finns vi alltid här för livslång support!

 

                       I det här rosa huset här nedanför bor flocken Kemppi!!!