Livet hos Kemppi-flocken!

Oktoberväder

2009-10-11

Jajamänsan visst är det oktober.

 Igår var det dax för den årliga Marknaden här i sta´n. Dagen till ära var det underbart väder. Blå himmel, inte ett moln i sikte och strålande solsken. En perfekt dag för att vandra nere på sta´n och kika vad knallarna hade att erbjuda:O) Brända mandlar, kängor till mannen och givetvis 3 kartonger coccosbollar kom vi bland annat hem med.

I och med att det är marknad kommer även tivolit och finns på plats fredag till och med söndag. I fredagskväll samlades vi och ett stor gäng andra föräldrar i Röda Korset´s lokaler för att nattvandra. Vi hade det i uppdrag från hockeyklubben, men hade redan tidigare bestämt oss för att finnas på sta´n om våra egna grabbar valde att kolla läget där. Våra egna ungdomar valde dock att ha huset för sig själva och kolla film och ta hand om hundarna medans Mathias och jag var på sta´n mellan 20.00-23.00. Det var lugnt och skötsamt för de flesta ungar som var där men å andra sidan var det massor utav nattvandrande vuxna, ordningsvakter och poliser där. Skönt!!

 

Då det vackra vädret visade sig igår så räckte tydligen det för den här helgen... I morse var det skapligt så jag bestämde mig för att prova min nyinköpta schampoo-serie K9 på hundarna. Ella hamnade i badet och sedan på trimbordet för att fönas, rakas och göras fin. De andra två fick nöja sig med en rakning på de vanliga ställen och sedan en ordentlig genomborstning med tovutredningssprayen till hands. En bra spray tycker jag! Schampot och balsam:et var bra att "jobba" med och lätt att fördela i hela pälsen utan att för delen använda massor.

GIVETVIS började det regna på eftermiddagen och har så även fortsatt.Nu har vi nyligen varit på kvällsprommisen i klädda diverse regnattrialjer:O) Hur kul är det att lägga ner timmar på att få fluffiga vackra pälsbomber när det sedan blir en flock dränkta katter på bara 45 minuters promenad....

Fast de var vackra så länge det varade.   :O)

 

Ha det i höstvädret!

// Åsa

Antal kommentarer: 1

2009-10-14 23:14:23 - Alex, www.toypudel.com/lanssve.htm

Snart har nog varenda pudel i Sverige badats i K98-)
Kul att du blev nöjd. Nanomisten tycker jag också är super. Schampoot ska ju vara bra för oss 2 beningar också. Blir väl till att prova nångång framöver.
Kram,(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)