Livet hos Kemppi-flocken!

Valparna har kommit!

2024-01-16

Tidigt på natten till lördag 13 januari väckte Ebba mig efter knappt 1 h sömn. Jag hade inte märkt någon nämndvärt på henne innan på fredagskvällen att det var så nära inpå. Annat än att jag tempat henne och sett att det var på G att hända inom kommande dygn i bästa fall.

Då var det dax att inta valplådan och stötta henne genom valpningen. Strax innan kl. 01.00 parkerade vi oss i valplådan och Ebba jobbade på bra i valpningen. 

01.55 kom första valpen, en pigg tik som snabbt tog tutte.

02.58 kom nästa, en tik.

03.17 kom nr 3 i ordningen, en hane.

03.40 kom nr 4, en hane till. 

Ebba navlade av denna valpen och åt snabbt upp moderkakan. Ville efter en liten stund gå ut och göra sina behov och när vi kom in la hon sig sedan lugnt till ro med sina ungar. Jag tänkte att hon nog var färdig då hon var så lugn och la sig till rätta med valparna och tänkte jag skulle känna igenom henne efter att hon fått hämta andan och vara i nuet en stund. Det hann jag inte innan det kom nya krystvärkar.

04.25 kom nr 5, en tik till,  och jag blev jätteglad över den och trodde att nu var det klart. Hann knappt navla av henne och få henne lite torr förrän det var dax för nya krystvärkar.

04.33 kom nr 6!!! en tik det med. NU visste jag i allafall att hon var tom.

Vilken fantastisk kull ! 6 stycken svarta, fina, pigga små nya individer som äntrat världen. Alla tog tutte snabbt och har sedan dessa stadigt växt på sig.

 

Ebba är en exemplarisk mamma som tar så väl hand om sina små. De växer och ökar på fint i vikt och så här långt, 3 dagar gamla, ser allt fortfarande jättebra ut. Ingen av valparna har tappat ett gram i vikt och det är lugnt och fridfullt i valplådan dygnet runt.

Jag känner mig otroligt tacksam och ödmjuk till att få vara med om detta igen.

Ska bli så spännande att se hur dessa valpar utvecklas och växer fram till för individer kommande ca 8 veckor som jag har dem alla här hemma.

 

Jag kommer att under vecka 4 börja fundera på vilka jag ska kontakta för att erbjuda en valp från denna kullen.

Antal kommentarer: 1

2024-01-17 16:37:56 - Cilla Sporre, cecspo@gmail.com

Så fint att läsa
Stort GRATTIS till er alla och sexlingarna är varmt välkomna till världen
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)