Livet hos Kemppi-flocken!

Egocentriska hundar

2009-11-11

Jag fattar inte vad som flugit i mina hundar. De har tidigare varit suveräna på att "samsas" om diverse leksaker, ben mm. Fast just nu är de så ego så jag tror att jag får ett anfall. Jag har för tillfället 3 hundar här hemma fast så fort jag ger dem något extra till exempel ben, öron,leksaker och dylikt så får jag slänga ut dubbelt upp för att inte det ska gruffas och skällas. Asta är hemsk på att hamstra och sedan bara sätta igång och idiotskälla på någon av de andra som kanske lyckas spåra upp ett annat ben.

Idag var mamma på IKEA och inhandlade på beställning dessa små goseråttorna(leksaksavdelningen)som mina 3 damer fullkomligen älskar. Trots 2 gamla slitna som finns här hemma så slängde jag ut 3 av nykomlingarna. Siri hamstrar då på sig dem och vaktar dem med lite enkla mungipsryckningar. Mer än så behövs inte när man är äldst i flocken. Asta letar då reda på de 2 gamla och kommer med dem båda i munnen. Släpper dem en liten bit ifrån och börjar skälla och morrprata. Får sig givetvis en åthutning av Siri för så låter man inte i närheten av henne och går då därifrån.

Jag måste säga att jag älskar att sitta och bara studera mina hundar, det är så underbart och givande.

 

Annars så knallar det på här. Den värsta förkylningen har släppt även om jag kraxar när jag pratar och lever på hostdämpande nattetid. Jag har fått ändra promenadsstråk då vi har en MYCKET ILSKEN älgko med 2 kalvar som sätter skräck i området. Hon var i farten redan förra året men då en bit från husen. Nu finns hon på gångvägen precis bakom oss  och hon är otroligt folkilsk, särskildt mot oss hundägare. Det spelar ingen roll att man vänder och går ifrån henne så fort man uptäckt henne för hon kommer stormrusande efter en. Så just nu är det asfaltspromenader i koppel som gäller på mornarna och kvällarna. Hoppas hon käkar upp alla äpplen från träden runt omkring så hon kan svassa tillbaka till skogs igen.

 

På måndag är det ÄNTLIGEN dax att åka och hälsa på vår chokladprinsessa. Behöver jag säga att jag LÄNGTAR :O)

 

Ha det gott folk!/ Åsa

Antal kommentarer: 2

2009-11-11 16:39:54 - Helena, naja@queencobra.se, www.queencobra.se

Hallåj!
Usch, ni har väl inte haft fläsksnuvan? Läste i tidningen att den går utav bara sjutton runt Strängnäs :O !! Skönt att ni är på bättringsvägen i alla fall :) !
Måndag.... Detaljerad rapport önskas på mailen senast tisdag :P ... Pussa henne ordentligt!
Kramisar från Queen Cobra-gänget

2009-11-13 07:43:44 - Amanda , www.lundsgard.com

ÅÅÅÅ VA FUSK :D VILL JA MED!!! Pussa på min Chockladprinsessa oxå (heart) Akta dig för den ilskna älgmamman.. Eller hon kanske ska akta sig för Lejonmamman Kemppi om hennes små prinsessor är i fara :P

Trevlig helg! Kramar Amanda
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)