Livet hos Kemppi-flocken!

Valparna

2021-01-09

Valparna växer och frodas. Irma är en exemplarisk mamma  även denna gången och det är så skönt med en mammahund som sköter sina små själv och med instinkterna på rätt ställen. Mjölken har runnit till ordentligt och det smaskas på bra i matbaren var och varannan timme dygnet runt. Valparna ökar nu runt ca 25-30 gram per dygn.

Matbaren är öppen !

Jag har märkt valparna med tippex på olika ställen så jag lätt har koll på vem som är vem utav dem. 5 svarta jämnstora valpar varav 4 tikar är inte så lätt att se skillnad på annars vid en snabb kik i den här åldern.

 

Greta har nu 5-7 dagar kvar till sina 63 dagars dräktighet når sitt slut. Om hon sedan går över någon eller några dagar visar sig. Det är som för oss människor, när det är dax sätter det igång oavsett dag :)

Hon mår bara bra, äter med god aptit och hänger fortfarande med på lite kortare rundor ute. När vi ska vara ute en längre stund eller gå längre promenad så blir hon hemma.

Greta badad och klippt, redo för valpning nu :) Stina ligger i bakgrunden.

 

Idag har jag badat och blåst Ebba som numera då luktar mandelblom istället för resterna av ett lerbad eller liknande. Sen kom Rasmus, Julia och pojkarna över på lite fika. Det slutade med att vi blev barnvakt en stund åt pojkarna så Rasmus och Julia fick åka och handla i lugn och ro.

Vi passade då på att gå ut en sväng med både hundar och barnbarn. Jag älskar de här spontana möten med familjen!

Stina hamnade i badet igår plus under saxen så nu är det bara Agnens kvar som luktar lerbad. Imorgon söndag hamnar nog hon i badet så är vi klara sen för den här helgen.

 

Jag har fått över 250 mejl angående intresse på valp i dessa 2 kullar nu i januari. Väldigt många har det jag anser vara ett bra liv att erbjuda en valp fast jag kommer aldrig att få så många valpar att jag kan göra alla nöjda. Jag vill bara flagga lite för det redan nu.

När Gretas valpar är födda och runt 7-10 dagar gamla kommer jag börja att fundera lite på vilka familjer jag vill träffa ännu längre fram i tiden. 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)