Livet hos Kemppi-flocken!

3 och 4 veckorsdagarna har passerat!

2021-02-02

Oj oj oj vad dagarna försvinner snabbt just nu. Det värsta är att helgerna går lika snabbt de! Valparna växer och frodas. De bruna är mer uppe på benen och Greta har börjat att komma ner till oss andra och hänga lite i soffan och i köket även hon. De ska få smaka lite färskfoder i slutet av veckan är det tänkt. De är avmaskade klart första omgången och det var ingen större höjdare om du frågar valparna.

 

De svarta är nu 4 veckor och har uppmärksammat sina röstresurser. De morrar och skäller, leker och blir nu glada när vi människor kommer in i rummet till dem och pratar med dem. Lika som bär och söta som socker, verkligen skoj att se en så jämn och fin kull på 5 individer. 

Färskfoder får de från och med i dag 2 gånger om dagen och de smaskar glatt i sig det. Ska börja blanda i uppblött torrfoder i slutet av veckan så de vänjer sig vid det med. 

 

Både Irma och Greta är lugna och trygga mammor som gärna kommer ner och slappar i soffan framför brasan med oss andra i hushållet fast vid vissa ljud uppefrån springer de snabbt upp för trappen med mig efter för att släppa in dem till sina respektive ungar.

Tänker att i helgen blir det dax att bygga valphage i vardagsrummet så den står redo för svarta ligan, i första hand, när Irma låter den övriga flocken inspektera hennes underverk sen.

Antal kommentarer: 2

2021-02-02 17:46:32 - Selma , selmavilen@gmail.com

Tack snälla för besöket i helgen, det var så mysigt! Tiden går verkligen fort, men för en annan som längtar till mars känns det som om veckorna går i snigelfart

2021-02-03 10:30:48 - Agneta Sundqvist , agneta.as22@gmail.com

Det är så kul att få följa valparnas utveckling här. Ja tiden går fort men ändå känns det som om det är lång tid kvar för att man längtar så mycket efter henne.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)