Livet hos Kemppi-flocken!

Ett annorlunda sommarlov är till ända.....

2013-08-21

Så var sommarlovet över för denna gången ! 

Det känns dock lite konstigt för det här har varit det mest annorlunda sommarlovet / semester´n någonsin tror jag.

Allt började med att yngsta sonen Emil, 17 år, hittade knölar i bakhuvudet i början utav juni. Efter flera läkarbesök så konstaterade de vid midsommar att han hade åkt på körtelfeber. ILLA nog tyckte vi då Emil redan då haft hög feber under dryga veckan. Vi hoppades på det bästa och önskade att det skulle vara en lindrig modell han åkt på.  Efter skov nummer två utav hög feber under en vecka, efter att ha varit feberfri i 7 dagar, avrådde läkaren till den planerade och efterlängtade utlandsresa som våra 2 söner skulle göra tillsammans månadsskiftet juli / augusti. De fick pengarna tillbaka och Emil hinner vara feberfri i nästan en hel vecka igen innan febern kommer tillbaka för en tredje gång. Då kom även huvudvärken och kräkningarna så efter 2 dygn blir det läkarn igen. De hittade inget "fel" på varken blodprov eller sänka så vi blev hemskickade med "fortsätt ta 2 alvedon & 1 ibumetin". Efter ytterligare 2 dagar så blir det akutbesök på Mälarsjukhuset som slutar med inläggning med salt & sockerdropp och ständig passning. Emil hade då fått hjärnhinneinflammation! Efter 3 dygn på sjukan kom han hem och är i skrivande stund inte återställd utan har börjat skolan så gott det går. Efter 8 veckors sjukdom varav 5.5 vecka med hög feber så har han tappar 10 kg i vikt. Nu är det operation "GÅ UPP I VIKT & FÅ ENERGI TILLBAKA" som gäller :) Energin har vi tagit oss hjälp med att återhämta i form utav ett litet lyckopiller vid namn "Lilo" <3

"Lilo" är Emils första egna hund. Han har tjatat om egen hund i 3 år så nu är hon här. JAG har givetvis erbjudit honom pudelvalpar varenda år fast det har han avtackat sig ;) En staffordshire bullterrier dam i svart brindle med vita tecken bidde det, nu dryga 9 veckor gammal.

Lilo 9 veckor 5 dgr

Greta & Lilo leker tillsammans med samma tigertrasa.

Greta är överlycklig över sin nya bästa kompis och det är fullt ös medvetslös! Lilo fostras hårt av alla husets damer, t o m Greta trycker till henne när hon tar sig friheter så hon har inga problem med att veta sin plats i flocken <3

Rasse har jobbat och letat bil halva sommaren. Pluggat teori och kört så mycket bil som möjligt :) Nu är teorin skriven och klar och i garaget står hans egeninköpta bil, en Audi A 3 som skall "hottas" upp lite mera :)

Inom snar framtid kör han upp och jag hoppas han grejar det lika galant som uppskrivningen! Det är han väl värd <3

 

På lördag bär det av till Norberg på en inofficiell utställning med Greta. Vi ska börja träna så smått på utställningslivet :) Hoppas att uppdateringarna här kommer lite tätare framöver !

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2013-09-04 22:42:12

STACKARS Emil!!! Hoppas verkligen att han mår bättre nu!!! Spännande med en ny ras! Lycka till!
/Lotta Y
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)