Livet hos Kemppi-flocken!

Vardagen med valpar

2021-03-16

Nu har det gått ungefär en vecka sedan sista valpen flyttade hemifrån och jag har bara fått positiva rapporter från dem alla. Goa, glada, framåt, pigga valpar är det som har god aptit på både maten och livet.

Kvar här hemma är Peggy och Freja som har flyttat in i den  övriga flocken på heltid och det går kanonbra. På dagarna när jag jobbar är valparna i köket fast igår hade de uppfinningsrikt nog fått bort gallret för öppningen och satt i hallen med de andra när jag kom hem efter några timmar.

 

Att de båda två har en bra teknik upp för trappen vet jag och de tar sig gärna upp i hallen och tvättstugan när vi är hemma så jag får bära ner dem för de 7 trappstegen igen. Att de tar sig upp är en sak, fast att vara med de andra där uppe och risken att trilla ner för trappen av misstag vill jag inte ska finnas. Därav att de efter gårdagens fadäs numera är mer säkert instängda i köket och gallret är barrikerat med både kökstolar och pallar som tyngd så det inte går att pressa sig emellan någonstans.

Just nu tillbringas mycket tid på golvet.De vuxna hundarna leker och umgås gärna med valparna och fostrar dem .

 

Ute på första promenaden i stora vida världen. Mååååånga dofter är det och det gick inte så snabbt framåt.

Peggy och Freja sover och gör det mesta tillsammans. 

 

När det handlar om de vuxna hundarna är allt bara bra. Jag ska framöver till veterinären med Stina, Irma och Greta och skrapa tandsten och Ebba och Inez ska dit de med fast en annan dag och i andra ärenden. De 2 sistnämda damerna ska ögonlysas och patellaundersökas. Sen är deras hälsoundersökningar avklarade och i bästa fall kommer Inez att ha en kull här i slutet av sommaren.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)