Livet hos Kemppi-flocken!

Göteborg T & R på 28 timmar!

2016-03-06

I fredags jobbade jag bara i knappa 4 h och åkte sedan mot Kolsva med Asta som sällskap. Madeleine och jag skulle sedan tillsammans åka ner till Göteborg för att ställa ut Irma, Solveig som är en halvsyster till bruna Greta och så Maggie, en söt ärtig svart liten dvärgtik.

Innan vi kom iväg skulle hundarna rastas och då det givetvis snöade blötsnö så innebar det även att de 4 som skulle med skulle blåsas torra och raka i pälsen innan. Jag fick efter att ha gjort det lite tid över och dök givetvis ner i valplådan en stund till! Nu börjar valparna bli lite roligare när de leker med varandra och mina händer, morrar och skäller och halkar runt lite på golvet.

De är ljuvligt söta och så mörkt bruna och alldeles alldeles underbara .....

Högst upp till vänster är hanvalpen och bredvid honom en bild på båda tikarna som då var orakade.

Nere är en bild på en av tikvalparna som jag hann raka fram näsa på.

 

När vi väl var nere i Göteborg i fredags kväll hittade vi en Thai restaurang ca 200 m från hotellet när vi rastade hundarna så middagen beställde vi där som vi sedan njöt utav på hotellrummet tillsammans med hundarna. En perfekt uppladdning inför utställningen både för oss 2 som 4 benta.

Vi var tidigt på plats i utställningshallen i lördagsmorse och gott om tid för att förbereda hundarna och även kika på andra fina hundar som var där. Socialt umgänge är alltid trevligt det med. Först ut bland hundarna var lilla Maggie som slutade dagen som 4:e bästa tik med reservcert.

Solveig var andra hunden ut och tävlade med sina 9 månader och 1 dag gammal i juniorklass. Solveig har aldrig tidigare varit med på utställning och tyckte att det här var lite konstigt och svajjade lite med svansen och blev därför flyttad från andra plats till fjärde i sin klass. Med mer träning kommer hon att förstå vad det här går ut på och så går det bättre.

Sist ut för dagen var Irma. Hon vann öppenklassen och placerade sig i bästa tikklass som nummer 1 med CERT och vann avslutningsvis i BIR / BIM och slutade som dagens bästa mellanpudel bland ca 30 anmälda hundar!!

Domaren Lene Kildeborg Jakobsen tyckte så här om Irma:

"Härlig harmonisk kvadratisk tik, klassiskt snyggt hund. Välvinklad fram och bak, kort rygg, prima topline, snyggt presenterad. Rör sig harmoniskt med härliga lätta rörelser".

Irma Bäst In Show 2 !!!

I BIS sprang hon till sig och oss en hedrande andra plats och blev alltså utställningen 2:a vackraste hund utav 96-98 anmälda pudlar sammanlagt. Det blev en lång dag i utställningshallen och vi startade hemåt vid 15.30.

Hemresan gick ganska lätt med så fina resultat och vinster i bilen och efter att ha stannat för att äta och tanka var vi i Kolsva strax efter kl. 20.

Jag, Asta & Irma fortsatte våran resa efter kiss och bensträckarrast hem till Strängnäs och var hemma vid kl.21.30. Sista 10 minuterna var det segt att köra och det var skönt att ställa bilen i garaget och slänga sig i soffan med familjen.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)