Livet hos Kemppi-flocken!

"Utställning"

2021-04-26

Igår, söndsag, var Madeleine och jag på utställning. Eller utställning, det var en extriörbedöming då Covid satt stopp för de vanliga hundutställningarna. På detta sättet får våra unghundar i allafall en extriörbedömning och kan slutmätas om de är över 15 månader gamla.

Vi var på Strängnäs Lokala Kennelklubb och domare för dagen var Svante Frisk.

Först ut i ringen var Viggo, vår svarta mellanpudelpojk från Danmark som är registrerad dvärg eftersom hans mamma är dvärgpudel och i Danmark registreras valparna efter mammans storlek.

Han är en glad och yvig gosse som har fler tassar i luften än i marken. Han blev ommätt till mellanpudel, är ca 42 cm hög, och fick exellent med CK, Championkvalité. Viggo har nu hunnit bli 17 månader gammal.

 

Sedan var det Agnes tur att gå in. Hon har varit hos Madeleine i Kolsva sedan i mars och det var även Madde som visade henne i ringen.

Även Agnes fick exellent och CK. Då vi hade lite bråttom att anmäla medans det fanns platser kvar räknade vi inte riktigt rätt så hon blev inte slutmätt till mellanpudel då det saknades en hel dag till 15 månaders dagen :P

Fast Agnes är redan registrerad mellanpudel sedan födsel och med sina 38 cm över mattkanten så är det just det hon är.

 

Det var lite småkyligt ute och med bra vindar och endast 5 grader varmt så var det skönt att detta gick betydligt snabbare än vad en vanlig utflykt på hundutställning brukar göra.

 

Väl hemma sedan igen efter bara några timmar så kom barnbarnen upp igen och höll oss sällskap och sysslesatta några timmar. Älskar att hänga med småkillarna och det känns så lyxigt att få ha så nära och vardaglig kontakt med dem! Hundarna älskar när de kommer och sover så sött och skönt när de åkt hem sen igen.

Antal kommentarer: 1

2021-04-28 14:08:40 - Maria

Snyggosar!!!!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)