Livet hos Kemppi-flocken!

Redan 5 veckor gamla

2021-07-15

Oj, vad fort det går. Redan är det härligt gänget 5 veckor gamla och om drygt 3 veckor börjar de flytta till sina blivande familjer.

De har under den senaste veckan provat på att vara ute i skuggan någon timme här och där. Flyttat ner i en större daghage i vardagsrummet på dagarna och då vi kör AC;n så det är runt 20 grader inne så har de det hur bra som helst där.

 

Att dricka vatten går sådär för dem, är mycket roligare att kliva i skålarna och stampa runt lite fast det är ju svalkande det med. De stoppar ner nosen och slickar i sig lite med av bara farten. Jag har gett dem både färskfoder och uppblött torrfoder med mycket vatten så de får i sig vätska även där. Inez diar dem givetvis flera gånger om dagen så där får de också i sig vätska så de klarar sig.

Finns 3 olika mjuka ställen att sova skönt på fast i den här värmen är det golvet bakom korgen som är mest attraktiv. Buren som ej har någon dörrlucka alls är populär att knöka in sig i också.

Buren känner de igen från daghagen inne så den valde de att tränga ihop sig i första dagen de var ute och blev trötta. Lagom trångt och mysigt !

Kajsa , 6.5 månad gammal dvärgtik, låg still i några sekunder så hon hann fastna på bild. 

 

Om jag nu får önska lite så önskar jag något svalare temperaturer veckorna framöver så valparna kan få vara ute mer och i längre perioder.

Värmen tar på både de vuxna hundarna, mina äldre valpar på halvåret och även på oss tvåbenta. Jag är inte så pigg på att ha valparna ute hela dagarna när det är över 30 grader i skuggan och vi har behagliga 21 inne :)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)