Livet hos Kemppi-flocken!

14 och 11

2018-03-10

Greta har 14 dagar kvar till dygn 63 och Irma 11. Nu börjar det att dra ihop sig till valpning och det är så spännade! Om jag går på viktökningen hos respektive tik så här långt, så tippar jag på att Greta har 3 valpar och Irma 4 stycken. Om det sedan stämmer visar sig fast det är alltid kul att spåna lite ;)

Båda tikarna mår bara bra, äter fortfarande bara om de handmatas och visst är det lite kladdigt att servera en tugga färskfoder åt gången fast det funkar. Huvudsaken är att de får i sig energi och då får det vara så :) Lite valptorrfoder knaprar de i sig själva under dagarna så de får i sig det de och valparna behöver.

 

Greta ligger till vänster och Irma till höger. Bilden är tagen idag, lördag, när jag rakat fram magarna och klippt nosen samt klorna. Irma hamnar i badet inom ett par dagar och Greta får vänta till nästa helg.

 

Idag har vi även haft besök av ett jättetrevligt par som är valpsugna och imorgon kommer det en familj som vill hälsa på flocken. Sedan är det stopp med besök någon månad framöver. Sista tiden ska tikarna få den lugn och ro jag anser att de behöver och "jäsa" sista tiden med bara familjen. Valparna brukar få träffa sina blivande familjer första gången från när de är ca 5 veckor.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)