Livet hos Kemppi-flocken!

7 veckor 

2017-05-26

Nu är valparna 7 veckor gamla och om 13 dagar börjar flyttandet.

De är duktiga på att äta och göra sina behov utomhus, bara jag är tillräckligt snabb ut med alla tre ;) De älskar att vara ute och röja med de andra och även ensamma. 

De är riktiga utbrytare oavsett om jag har satt kompostgaller för trappen och de är på gräsmattan eller om jag ställer det inne i uterummet för att de inte ska kunna ta sig till gräsmattan när Stina & Märta rejsar som mest där.

De sover i en hög efter 1 h vakentid.

Skönt att mysa med mamma i buren som stod redo inför resan till Kolsva.

igår var vi på utflykt till Kolsva. Märta behövde en klippning och helas flocken for dit. Valparna var tysta hela vägen både dit och hem då jag tajmade in deras mat & sovklocka så ;)

De rejsade runt på Maddes enorma gräsmattas ihop med ett gäng vuxna fast sedan hamnade de för säkerhetsskull i den lilla valphagen Madde provisoriskt satt upp till Irma´s valpar. 

Det blev lite trångt fast de överlevde det utan problem den lilla stunden de alla var där i. Man ser ju en tydlig storleksskillnad på dessa 7 mellisvalpar fast mina/ Gretas 3 valpar bara är 6 dagar äldre än Maddes/ Irmas 4 valpar.

7 underbara valpisar varav 5 st är bruna, fördelat på 6 hanar & 1 tik :D

 

 

De går alla tre i trappen här hemma på farstukvisten, uppför går det i en väldig fart. Nedför får de inte gå för mig för jag är lite rädd om dem. Men visst händer det att någon är snabb som katten och smiter emellan och det har gått alldeles förträffligt bra att skutta nerför med!

Myrra har tidigare varit den som kommit på saker först fast nu är varken Kalle eller Zigge mindre påhittiga/ sämre uppfinningsrika.....

Tur jag är van att ha både plan A, B & Ö i beredskap :)

 

Greta ääälskar verligen sina ungar, varje kväll ligger hon på golvet och leker med dem länge. Då har den övriga flocken tagit natt och Greta har i uppgift att "köra slut" på sina små så vi får en lugn kväll ;)

 

Vikterna ligger idag på 7-veckorsdagen på:

Kalle: 2700 gram

Myrra 2200 gram och 

Zigge 1950 gram.

 

Stina och hennes syskon vägde när de var 7 veckor: 

Hanen: 2400 gram, Stina 2120 gram och hennes syrra 2150 gram.

Kan vara lite kul att jämföra även om vikten egentligen inte säger ett smack om vuxen storlek ;)

Antal kommentarer: 3

2017-05-26 21:06:40 - Lotta Polfeldt, lotta@polfeldt.com

Vilka härliga inblickar i Kemppiliv vi får här! Så fint med Gretas kärlek till sin tre små busfrön. Kan några valpar få en bättre start än så här?

2017-05-26 22:05:34

Så roligt att kunna följa med i din blogg:)
Jag är ju naturligtvis mycket nyfiken:P
Pappa Flash skickar en hälsning till sina små(heart)

2017-05-26 22:13:02 - Karin

Wow!! Och där gick Kalle om Myrra med ett helt halvkilo:O Vilken kille!!! Alltid lika härligt att få följa livet med er och alla äventyr det bjuder på! Tack Åsa❤
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)