Livet hos Kemppi-flocken!

Otroligt stolt och glad samt 4 veckors valpar!

2016-07-03

Igår fick jag reda på att Irma, SE UCH Kemppi´s Rock Me Wild, just nu ligger på första platsen över Sverigens mest vinstrika mellanpudlar 2016!!! JIIPPIIEEE !!! Känns verkligen jätteskoj att fler än "vi närmast sörjande" ser vilken skönhet och bra rasrepresentant hon är !!

Nu är det ju flera utställningar kvar på 2016 så vi får väl se hur det slutar. Vi ska iallafall vara med och slåss om poängen framöver också :D

Irma är dotter till Asta och alltså halvsyster till småttingarna i valplådan nu. 

Valparna blir idag 4 veckor. De flyttade igår ner i vardagsrummet på dagtid och Asta släppte fram den övriga flocken att hälsa på de små fast blir de för närgångna så morrar hon och de backar direkt bort från valplådan. Jag älskar  att sitta och studera flocklivet och hundspråket hos mina hundar!

Elton

Elton igen

Stora tiken

Stora tiken

Från vänster: Lilla tiken, stora tiken & Elton.

 

Asta fick mjölkstockningen i en tutte i torsdags och det är är inte kul! Tutten blir stenhård plus att det gör jätteont. Jag mjölkade ur henne regelbundet och var med och styrde så att de diade från den tutten och med värme och massage fick jag bort det! I fredags eftermiddag var tutten mjuk och fin igen och Asta oberörd.

Valparna har nu fått smakportioner och de mumsar glatt i sig det jag serverar. Ät-tekniken är inte den bästa utan det blir mat både här och där samt i magen på dem:)

Idag väger de:

Stora tiken : 1040 gram

Lilla tiken : 950 gram

Hanen Elton : 1120 gram

Ett litet pottpuri från helgen här i Kemppi-flocken nedanför.

Från vänster högst upp: Irma visar sina fina huggtänder då hon ligger och har en Ikearåtta mellan frambenen. Till höger: Greta med Lilo i bakgrunden.

Mittenbilden från vänster:Stina, Asta, Greta, Lilo & Irma poserar i soffan.

Längst ner till vänster: Soldyrkaren Lilo. Till höger ligger grodan Stina på farstutrappen och spanar ut innan hon går och kvällskissar.

 

Stina växer och blir större. Hon blir nu i dagarna 5 månader och har tappat tänder och växer på höjden. Hon är nu 34 cm och huggtänderna är kvar att lossna. Håller koll så de gör det som de ska, annars får vi åka till vetten och dra ut dem framöver om de sitter som berget och de nya börjar komma. Än så länge är det lugnt.

Pop-Up´s Watch Me Fly "Stina" in action !! Passande namn :D 

Antal kommentarer: 1

2016-07-04 07:01:40 - Catharina & Stefan, catharina.ov@telia.com

Kul att läsa om flocken och inte minst valparna (heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)