Livet hos Kemppi-flocken!

7 & 8 veckor gamla.

2021-03-02

Så har det nu blivit sista veckan med de svarta godingarna. I mitten och slutet av den här veckan flyttar de hemifrån till sina förväntansfulla och längtande familjer. Jag är så glad och nöjd med mina valpköpare och valparna kommer få ett jättebra liv. 

Igår var vi på utflykt igen och denna gången gick bilen till veterinär Kerstin för vaccinering, chippning och veterinärbesiktning. Alla 5 valparna blev besiktade Utan Anmärkning, UA. Det var tredje gången de var ute och åkte bil och som de tidigare gångerna gick det bra. Lite pip i början för att sedan slå ihop sig och sova. På vägen hem satt de i sin bur i baksätet och kikade ut. Ingen som blev illamående eller dålig i magen av stress.

Vi är så jättenöjda med den här kullen. Vi har fått 5 jättefina, trevliga, framåt och positiva valpar som alla är väldigt lika varandra.

Full fart i köket !

Som valparna lever nu så är de i köket all tid jag är hemma på dagarna och  som de är inomhus. De har "tagit över hela köket" och all tid där inne gör man på egen risk :P

De tuggar på tårna, biter i byxbenen eller direkt i vaderna, stjäl allt de kommer över som kökshanddukarna, tidningar som är tänkt att kissa på- inte strimla. De är som valpar brukar vara och jag tycker de är underbara.

Mat gillar de skarpt, äter med god aptit både färskfoder och torrt torrfoder. Då jag fortfarande har tre tikar som kräks upp sin mat till dem när vi inte är med och passar på dem så äter de emellanåt mer än 3 mål mat per dygn.

 

De två bruna har blivit 7 veckor, blivit avmaskade för andra omgången och lever tillsammans med de svarta på dagarna. Nätter tillbringar de fortfarande i var sitt sovrum. De svarta sover till ca 06.45 på mornarna när jag väcker dem. De bruna vaknar i ottan, hanen där påkallar just nu uppmärksamheten vid 05.00- 05.30 på mornarna. Då hämtar jag bara ner de bruna i vardagsrummet och hagen där och så går jag och lägger mig 1 timme till. Då blir han tyst och nöjd. Och jag med!

När de svarta som ska flytta flyttat så kommer jag flytta in de två bruna till Peggy och hennes natthage. Greta kommer då att få sova med de andra vuxna hundar och Freja med bror får då lära sig att sova utan mamma.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)