Livet hos Kemppi-flocken!

Tredje advent och årets sista utställning

2017-12-17

Tredje advent och solen skiner, snön ligger på marken och brasan i vardagsrummet sprakar och ger en underbar värme. Granen är inköpt och klädd, julklapparna är så gott som klara och 4 arbetsdagar kvar till jullov. Bara en vecka kvar till julafton!!!

 

I fredags åkte jag och Märta till Stockholm där vi mötte Madeleine och Doris på ett hotell i närheten av Älvsjö Mässan och stora Stockholm. Vi har en liten tradition gällande denna utställning och det är att vi bor på hotell natten innan och firar året som gått och njuter av god mat & dryck tillsammans med våra män. I år jobbade dock Mathias dygn och Thord väntar på en knäoperation så vi fick fira med bubbel i glasen utan dem. 

 

Lördagen började när klockan ringde i ottan och det var dax att göra oss i ordning, äta frukost och lämna hotellet. Skönt med bara 10 minuters bilväg på morgonen.

Mellanpudlarna, 49 stycken var anmälda,  började i en ring på morgonen och dvärgarna i en annan bredvid så vi hade redan bestämt att jag skulle visa Märta då det krockade. Jag hann se Madde med Doris gå in i sin ring innan det var dax för mig och Märta att äntra vår.

Vi vann unghundsklassen av 8 stycken med CK och väntan på bästa tikklass var längre än vanligt då det var många tikar anmälda i öppen & champion klasser.

Väl inne i bästa tikklassen fick vi springa flera varv och när domaren var klar med sitt beslut stod Märta och jag som nummer 1 med Cert & CACIB samt "Svensk Vinnare 2017 "titel´n!!!

Glad i hågen ger jag domaren en kram av bara farten :D 

In kommer hanen för att vi ska tävla i BIR & BIM och även där drar Märta längsta strået och vinner!! Hon blir BÄST I RASEN på stora Stockholm med mig som visade henne!!! Domare för dagen var Gunilla Sandberg.

Domare Gunilla Sandberg och jag med SEV-17 Kemppi´s Day Of Dream,

Märta.

Märta´s kritik samt priser.

Dagens rosettskörd !!

 

I stora ringen där Bäst I Gruppen (BIG) avgjordes fick Madeleine visa henne. Märta skötte sig exemplariskt, ja Madeleine med. De blev utplockade i första gallringen och Märta slutade där som en av de 7 bästa i grupp 9 på utställningen. Det är de 4 bästa som placeras och det gjorde hon inte fast ändå !!

Jag svävade igår och gör fortfarande, kan knappt fatta att det är sant.

Madeleine´s dvärgtik Doris (Pop-Up´s Yabadabadoo) blev Bästa Tik med ytterligare ett cert till samlingen (BIM) och Juniorvinnare samt Svensk Vinnare 2017 i går.

Både Märta & Doris är därmed båda kvalificerade för CRUFTS 2018.

 

Vi hade med andra ord en helt otrolig dag och avslutning på utställningsåret 2017 igår!!

Extra roligt var det att jag hade flera valpköpare där som glatt hejjade fram oss och det värmer mycket i hjärtat! Stort tack för det :)

SE UCH Pop-Up´s Daydream "Asta" när hon var 13 månader gammal.

 

Vi är SÅ OTROLIGT TACKSAMMA för vår fina Asta och hennes avkommor som vi har här hemma efter henne. Här i huset finns ju mellantikarna

SE UCH Kemppi´s Rock Me Wild "Irma" och SEV-17 Kemppi´s Day Of Dream "Märta".

Madeleine har dvärgtiken SE UCH Pop-Up´s Never Say Never "Nora" med sin dotter SEJV-17 SEV-17 Pop-Up´s Yabadabadoo "Doris".

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)