Livet hos Kemppi-flocken!

Namnbyte och veterinärbesök

2021-03-29

Kärt barn har många namn heter det ju.  Gretas bruna tikvalp kallade vi för Freja under några veckor fast det namnet smakade  inte perfekt i min mun så numera heter hon Kajsa! Det smakar bättre i min mun och passar på den lilla damen.  Vägde henne i söndags på 11 veckorsdagen och hon är snart uppe i 2 kg.  Hela 1940 gram stod vågen på i allafall. 

Peggy som idag blev 12 veckor gammal väger 3.1 kg och är 26 cm i mankhöjd. Om jag räknar som jag brukar sia om slutgiltig storlek så blir Peggy runt 36-37 cm när hon är klar. Vi får väl se. Vi har idag varit hos veterinären som gav Peggy hennes 12-veckorsspruta samtidigt som jag hade bokat tid för Inez,  min svarta Stinadotter som bor hos Sofia med familj till vardags. 

Inez,  Kemppi's Fly Me High, blev idag patellaundersökt och ögonlyst med resultaten Utan Anmärkning (UA). Det betyder att hon nu är klar med sina hälsoundersökningar som jag gör på mina avelsdjur och klarat dem. Höftledsröntgen gjordes förra våren med resultat B så även de är fina. 

Jag planerar att para Inez på kommande löp inom någon månad eller två. Hanen jag valt ut är svart fast även han anlagsbärare för brunt så blir det som jag vill kommer det att bli valpar i svart och eller brunt här i sommar. 

Mer information om det kommer när Inez börjat att löpa och parningen är gjord.

Antal kommentarer: 1

2021-03-30 13:39:42 - Anna, anna.leijon@connectel.se

Så spännande med eventuellt flera små valpisar. Bibi skulle tycka det var kul med en kompis, matte är inte riktigt där ännu. GLAD PÅSK
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)